close
Üye Girişi
close
Onay Kodu
Kodu girmeniz için kalan süre
04:58
Hızlı Erişim
close white
İlgili Sonuçlar

    Norveç Oturum İzni

    Norveç Oturum İzni

    Norveç’te 90 günden fazla kalınması ya da kalma süresi içerisinde çalışma durumu söz konusu ise oturum izni başvurusu yapmak gereklidir. Eğer Norveç’e çalışmak için gidilecekse bir oturum iznine ihtiyaç vardır. Normal şartlarda ilk olarak iş bulunması gereklidir. Başvuru yapılacak oturum izni, kişinin yeterliliğine ve Norveç’te çalışılacak iş durumuna bağlıdır.

    Norveç’te 3 aydan fazla bir süre için eğitime ya da okula gidilmesi halinde, eğitim iznine başvuru yapılması gerekmektedir. Eğitim vizesinin alınması durumunda eğitim alırken haftada 20 saate kadar, tatillerde ise tam zamanlı olarak çalışılabilmektedir.

    Au pair olarak, Norveçli bir ailenin yanında yaşayarak, dil bilgisi geliştirilebilir, Norveç toplumu hakıında bilgi edinilebilir. Buna karşılık olarak kişiyi ağırlayan aileye ev işlerinde yardım ve çocuk bakma gibi servisler sağlanabilir. Vize başvuru merkezlerinden çalışma, eğitim ve diğer oturum izninlerine Türk vatandaşları ve Türkiye’de oturum izni olan vatandaşlar başvuru yapabilir.

    Üçüncü dünya ülkesi vatandaşları (Suriye vatandaşları hariç) en az 6 ay geçerli Türkiye oturum kartları olması şartıyla vize başvurusunda bulunabilirler.

    Norveç Aile Birleşimi

    Norveç’e aile birleşimi nedeniyle gideceklerin öncelikle Norveç’e giriş yapmadan oturum izni almaları gereklidir. Ancak istenen kriterlerin karşılandığına ikna olunan ayrıcalıklı durumlarda oturum izni düzenlenmeden de Norveç’e giriş yapılabilmektedir. Bu durumda kişimin eğer vize geçerliliği varsa giriş vizesine ihtiyacı olur ve bu vize aile birleşimi (D vizesi) başvurusu cevabının beklenilmesi için düzenlenir.

    Giriş vizesinin verilme amacı, başvuru sahibinin Norveç’e giriş için vize alabilmesi ve oturum izni başvurusunu Norveç polisine yapabilmesidir. Bununla birlikte oturum izni başvurusu devam ederken başvuru sahibi Norveç’te bekleyebilir ve polis memuru durumu inceleyip araştırdığından ve ileri bir işlem için Norveç Göçmen Bürosu’na göndermediği için işlem süresi kısalmaktadır.

    Norveç oturum iznine başvuru yapan kişilere giriş izni düzenlenebilmekte ve bununla birlikte başvuru işlemlerinin sonuçlanmasını Norveç’e giderek bekleyebilirler. D vize sadece özel durumlarda düzenlenebilmektedir. Bu durum aile birleşimi koşullarının sağlanıp sağlanmayacağında kuşku duyulmamasıdır.

    Norveç Büyükelçiliği, aile birleşimi nedeniyle oturum izni D vize şartları karşılanmadığı takdirde ya da şartların karşılanacağından kuşku duyursa D vize başvuru işlemlerini reddetmektedir.

    Vize başvuru merkezlerinden yalnızca Türk vatandaşları oturum izni için başvuru yapabilir. Ancak başvuru sahibinin Türk olduğu aile birleşimi durumlarında ce referansın 25 yaş altı olduğu durumlarda Norveç Göçmen Bürosu referans ile görüşme yapılması gerektiğini düşündüğünden birçok Türk vatandaşı D vize için uygun olmayacaktır. Eğer Norveç Büyükelçiliği referansın aile birleşimi durumunda görüşmeye girmesi gerektiği ihtimalini düşünürse oturum izni, D vize başvuru işlemi reddedilir.

    Norveç Aile birleşimi için oturum izni sadece Norveç Büyükelçiliği’ne ilişkin uzun süreli ve ciddi olduğu evraklarla ispat edilmesi halinde düzenlenmektedir. Başvuru sahibi ve referansın uzun süredir beraber yaşadıklarını ispat eden belgeler gibi. Referans kişi Norveç’e aile birleşimi aracılığıyla geldiyse D vizesi başvuru işlemi olumsuz sonuçlanmaktadır.

    Eşlerin yanı sıra, aile birleşimi yapmak isteyen çocuklar da başvuru yapabilirler. Oturum izni aynı zamanda işçi olarak Norveç’te oturum izni olan kişilerin çocuklarına ve eşlerine de verilmektedir.

    Norveç aile birleşimi D vize başvurusu yapmak için C vize başvuru yapmak gereklidir. D vize başvuru yapan kişiye oturum izni kararını Norveç’te beklemesi için verilen bir çeşit giriş vizesi özelliği taşımaktadır. Oturum izni değildir ve D vize başvuru yapan kişiye çalışma izni, sağlık hizmeti hakkı vermez.

    Norveç Aile Birleşimi için Gerekli Evraklar

    D vizesi sadece Norveç Büyükelçiliği’ne beyan edilen evraklara, ilişkinin uzun süreli ve ciddi olduğu kanıtlanırda verilebilmektedir. Aile birleşimi başvurusu için gereken evrakların yanında Norveç’teli eşle beraber aile birleşimi yapılabilmesi için aşağıdaki evrakların ibraz edilmesi gereklidir.

    1. Dilekçe. Başvuru sahibinin ve referansı arasındaki ilişkiyi evlilik öncesini ve sonrasını açıklayan bir dilekçe yazması gereklidir.. Referans olan kişi nasıl ve nerede tanışıldığını ve beraber geçirilen süreyi ayrıntılı açıklamalıdır.
    2. Vize başvuru formu. Dikkat doldurulmuş ve imzalanmış Schengen başvuru formu
    3. Pasaport. İçerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve vize başvurusu tarihinden itibaren 1 yıl daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır. Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların Schengen vize sayfalarının fotokopileri.
    4. Başvuru sahibi ve referans arasındaki ilişkinin belgelenmesi gerekmektedir. Norveçli eşin pasaportundaki Türkiye’ye giriş damgalarının fotokopisiyle ve başvuru sahibinin Norveç’e ziyaretini gösteren giriş ve çıkış mühürlerinin fotokopileriyle birlikte yaşadığını gösteren belgeler.
    5. Fotoğraf. Güncel en son 6 ay içerisinde çekilmiş 35x45mm ebatlarında, beyaz fon üzerine çekilmiş olmalıdır.
    6. Ek evraklar eğer Norveç’te vasıflı işçi olarak oturum izni olan eş ile aile birleşimi yapılıyorsa gerekmemektedir.
    7. D vizesi için başvuru yapılırken C vizesinde gerekli olan evrakların da beyan edilmesi gerekebilir.
    8. Gidiş uçak rezervasyonları (varsa)
    9. Evlilik cüzdanı (orijinal ve fotokopi), başvuran çocuk ise doğum kayıt örneği
    10. Adli sicil belgesi, noter onaylı çevirisi ve apostili ve fotokopisi
    11. Doğum belgesi, noter onaylı çevirisi ve apostili
    12. Sağlık raporu
    13. Seyahat sağlık sigortası, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 euro teminat tutarında

    D vizesi için başvuru yapıldığında aile birleşimi için gerekli tüm evraklar, daha önce sunulmuş olsa da tekrar sunulması gereklidir.

    Norveç Au-Pair için Gerekli Evraklar

    1. Vize Başvuru formu İngilizce ve siyah tükenmezle doldurulmalı, başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.
    2. Pasaport. İçinde en az 2 boş vize sayfaları bulunan geçerli pasaport. Eğer varsa eski pasaportlarınız.
    3. Yanına gidilecek aileden, başvuru sahibine istinaden yazılmış bir mektup, İngilizce olması şarttır. Mektup (aslı) aşağıdaki bilgileri içermelidir:
    • Evde hangi lisan konuşuluyor
    • Çalışma saatleri ve şartları
    • Ne kadar cep harçlığı alacaksınız
    • Aile bireyleri sayısı
    • Çocukların yaşları
    • Ailenin milliyeti
    • Hangi dil okuluna gideceğiniz ve yapılmış ayarlamaların teyidi.
    • Ailenin sizi ne zaman beklediği

    Mali durumu gösteren belgeler

    • Maaş bordrosu ya da geliri gösteren belgeler
    • Eğer iş sahibi iseniz firmanızın belgeleri: Ticaret Odası kaydı, en son vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi ilgili paragrafların İngilizce’ye tercüme edilmesi zorunludur
    • Banka cüzdanları ya da banka yazıları
    • Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler; maaş bordroları, banka cüzdanları.
    • Malvarlığı varsa bunu ispat eden evraklar.

    Eğer Türkiye’de öğrenci ise; öğrenci kayıt belgesi, öğrenimini kanıtlayan belgeler

    • Türkiye’de herhangi bir eğitim alınmışsa İngilizce lisan eğitimi de dahil olmak üzere bunların kanıtı
    • Erkekler için askerlik durumlarını açıklayan belge. İngilizce olması zorunludur

    Norveç Çalışma İzni için Gerekli Evraklar

    1. Pasaport. İçerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve vize başvurusu tarihinden itibaren 1 yıl daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır. Eski pasaportların Schengen vize sayfalarının fotokopileri.
    2. Vize başvuru formu. Dikkat doldurulmuş ve imzalanmış Schengen başvuru formu.
    3. Fotoğraf. Güncel, beyaz fonlu 2 adet vesikalık fotoğraf, 35X45 boyutlarında.
    4. Varsa gidiş uçak rezervasyonları
    5. İş akdi, orijinal ve fotokopisi
    6. Sağlık raporu, İngilizce ve noter onaylı çevirisi.
    7. Adli sicil belgesi, İngilizce, noter onaylı çevirisi ve apostili.
    8. Doğum belgesi, İngilizce noter onaylı çevirisi ve apostili.
    9. Yabancı uyruklu vatandaşlar için Türkiye’de oturma izni fotokopisi.
    10. Seyahat sağlık sigortası. Acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerli.

    Norveç Erasmus Vizesi için Gerekli Evraklar

    1. Dikkatli doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış PL formu.
    2. Pasaport. Kimlik bilgilerinin, damge ve vizelerinin olduğu sayfaların fotokopileri.
    3. Fotoğraf. 2 adet 35x45mm ebatlarında arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf.
    4. Sağlık sigortası. Kalış dahilindeki her günü kapsayan minimum 30.000 teminatlı sağlık sigortası.
    5. Davet mektubu. Gidilecek üniversiteden davet mektubu.
    6. Türkiye’deki üniversiteden alınan imzalı, kaşeli orijinal hibe teyit mektubu.
    7. Hibesiz olarak gönderilen kişi adına Türkiye’deki okul tarafından hazırlanmış katılım teyit yazısına ek olarak maddi durumu gösteren belgeler:
    8. Konaklama masraflarını karşılamak için son 3 aya ve kişiye ait bankadan alınmış ıslak imzalı, kaşeli güncel hesap dökümü.
    9. Masrafların aile ya da sponsor olan kişi tarafından karşılanması halinde, masrafları karşılayan kişi adına hazırlanan noter tasdikli taahhütname mektubu kalış masraflarını karşılayacak son 3 aya ait bankadan alınmış ıslak imzalı, kaşeli, güncel banka hesap dökümü.
    10. Öğrenci belgesi. Başvuru sahibine ait güncel, imzalı, kaşeli orijinal öğrenci belgesi.
    11. Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye’den planlanan çıkış tarihine kadar geçerli oturum kartı

    Bize Ulaşın!

      × WhatsApp'tan Bize Yazın!