Fransa Gemici Vizesi
Ticari Schengen bölgesi ve Fransa Polinezya’sı haricindeki deniz aşırı ülkeler için geçerli olan Fransa Denizci vizesi, Fransa’ya ticari amaçlı deniz yolu seyahate çıkan gemici ve denizcilerin alması gereken bir vizedir. Fransa denizci vizesi ayrıca turistik amaçlı gezinti teknelerinde çalışmakta olan denizci personel için de geçerlidir. Fransa denizci vizesi ve Fransa gemici vizesi, Fransa’da mesleki bir faaliyeti kapsamaktadır ve vize prosedürü bu kriter gözönünde bulundurularak Fransa devleti tarafından oluşturulmuş, vize kararında Fransa diplomatik misyonları olan Fransa Başkonsolosluğu, Fransa Büyükelçiliği ve Fransa Konsolosluğu yetkili kılınmıştır.
Fransa denizci vizesi belli bir süreyi kapsamaktadır ve kısa süreli ticari faaliyet kapsamında değerlendirilmektedir. Fransa denizci vizesi almak isteyen personel gerekli evrakları eksiksiz hazırlayarak başvuru yapmalıdır.
Fransa Gemici Vizesi İçin Gerekli Belgeler
Fransa gemici vizesi için gerekli belgeler 3 aydan daha yeni olmalıdır. Belgelerin orijinalleri ve fotokopileri sunulmaktadır. Ancak şirket evrakları arasında bulunan vergi levhası ve ticari sicil gazetesi gibi belgelerin sadece fotokopileri ibraz edilmektedir. Aşağıda yer alan evrakların dışında Fransa Konsolosluğu başka evraklar da talep edebilir ancak bu kişinin koşullarına göre değişebilmektedir. Türkiye’de yaşayan ancak T.C. vatandaşı olmayan yabancı uyruklu kişiler oturum belgeleri ile başvuru yapmalıdır. Evrakların eksik olduğu başvuruların ret ile sonuçlanabileceğini unutmayınız.
Pasaport: 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun aslı kullanılmalıdır. Vize bitiş tarihinden sonra 3 ay daha geçerli olması gereken pasaportunuzun vize etiketi işlenmesi için en az 2 adet boş sayfası olması gerekmektedir. Pasaportunuzda vize ve giriş damgalarının bulunduğu tüm sayfaların fotokopisini de başvuru dosyanıza eklemelisiniz.
Biyometrik Fotoğraf: Yeni çekilmiş, eski vize başvurularında kullanılmamış 2 adet biyometrik fotoğrafın beyaz fon üstünde olması, yüzü net bir şekilde göstermesi, yüzü gizleyecek unsurlardan arınmış olması gerekmektedir.
Şirket görev yazısı: Şirketin antetli kağıdına yazılacak olan şirket yazısı Fransa Konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır. Vize talebi olan gemicinin görev başlangıç tarihi, çalıştığı şirketteki pozisyonu ve seyahat amacının şirket görev yazısında yer alması ve bu belgenin şirket kaşesi ve yetkilinin ıslak imzasını taşıması gerekir.
Şirket Evrakları: Şirketin imza sirküleri, güncel vergi levhası, ticari sicil gazetesinin fotokopisi.
Denizci Cüzdanı: Fransa gemici vizesi başvurularında denizci cüzdanınızın orijinali ve fotokopisi başvuru dosyasında olmalıdır.
Nüfus cüzdanı fotokopisi: Geçerli kimliğinizin fotokopisi
Sigorta belgesi: Schengen bölgesi sınırları içinde geçerli 30 bin Euro eminatlı seyahat sağlık sigortası
İş Sözleşmesi: İş sözleşmesinin armatör veya geminin ait olduğu şirketle yapılmış olması gerekmektedir. Belgede işin kapsamı, seyahat süresi, seyahat amacına ait detaylar yer almaktadır.
Garanti yazısı: Fransa’da ticari faaliyet içinde bulunulan firmadan alınacak olan garanti yazısı şirket antetli kağıdına vize başvurusunda bulunan kişinin adı-soyadı-doğum tarihi-seyahat tarihleri ve pasaport numarasını içerecek şekilde yazılır ve yetkili imzasını taşır.
İşe giriş Bildirgesi: SGK işe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümü barkodlu olarak sunulmalıdır.
Vize Başvuru Formu: Fransa vizesi başvuru formu, vize talebinde bulunan kişi tarafından Fransızca veya İngilizce doldurulabilir. Vize başvuru formunda yer alan imza başvuru sahibine ait olmalıdır. Diğer vize evraklarıyla uyumlu bilgileri içeren vize başvuru formunun dikkatle doldurulması çelişkili bilgileri içermemesi gerekmetedir.
Fransa Gemici Vizesi kaç günde çıkar?
Fransa gemici vizesi ortalama 7 ila 10 iş günü içinde çıkmaktadır ancak bu süre yabancı uyruklu kişiler için daha uzun olabilir. Yabancı uyruklu kişiler geçerli oturum izni belgeleriyle birlikte başvuruda bulunmak durumundadır. Suriye, Sudan, Ruanda, Somali, Zimbabwe, Yemen, Filipinler, Filistin, Pakistan, Nijerya, Moritanya, Libya, Lübnan, Irak, Ürdün, İran, Endonezya, Mısır, Kuzey Kore, Kongo, Myanmar, Beyaz Rusya, Burundi Cezayir, Afganistan, Bangladeş ve Suudi Arabistan vatandaşlarının vize işlemleri ortalama 15 iş günü sonunda sonuçlanabilmektedir.
Fransa Konsolosluğunun yoğunluğuna veya mülakat talebine göre vize çıkış süreleri uzayabilmektedir. Vize başvurusu sırasında mülakat yapılmamaktadır ancak Fransa Konsolosluğu vize başvuru sahibini özel mülakata çağırma hakkını saklı tutar ve gerektiği durumda Konsolosluğa görüşmeye çağırabilir.
Bize Ulaşın!