close
Üye Girişi
close
Onay Kodu
Kodu girmeniz için kalan süre
04:58
Hızlı Erişim
close white
İlgili Sonuçlar

    Fransa Aile Ziyareti Vizesi

    Fransa Aile Ziyareti Vizesi

    Fransa’da ikamet eden aile üyeleriniz, akrabalarınız ve arkadaşlarınızı kısa süreli seyahat kapsamında ziyaret etmeyi planlamanız halinde Fransa aile ziyareti vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

    Fransa’ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili T.C. vatandaşları tarafından, Fransa vizesi başvurusunda bulunurken Fransa Konsolosluğuna, vize başvurusu için talep edilen gerekli belgeler sunulmalıdırlar. Konsolosluk tarafından belirlenmiş bu belgelerin güncel olmasına dikkat edilmelidir. Bazı evrakların orijinal olması zorunluluğu vardır. Fransa vizesi için gerekli evraklar, Fransa’ya gidiş amacına uygun hazırlanıp Fransa Konsolosluğu’na sunulmalıdır.

    Fransa aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar yapacak olduğunuz seyahatinizin içeriğine göre değişiklik gösterecektir. Fransa turistik vize, Fransa ticari vize, Fransa ziyaretçi vizesi farklı kapsamlarda olan Fransa vize türleridir. Fransa Konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu vize başvuru merkezlerinden veya seyahat acentelerinden vize için gerekli evrakları öğrenebilir ve vize başvuru işlemlerinde bulunabilirsiniz.

    Ayrıca Fransa vize işlemleri için gerekli olan evraklar Fransa Konsolosluğu’nun ek evrak isteme talebine göre de şekillenebilecektir. Şöyle ki Fransa Konsolosluğu başvuru sahibi hakkında daha kapsamlı bilgi edinebilmek için ek evrak talebinde bulunma hakkı daima vardır.

    Fransa aile ve arkadaş ziyareti vizesi için gerekli evraklar

    1. Pasaport; Fransa aile ziyareti vizesi işlemi için başvuru sahibinin pasaportunun geçerlilik şartları; Fransa aile/arkadaş ziyaretinin bitiş tarihinden sonra en az 3 ay geçerlilik süresine sahip olması; pasaportun veriliş tarihinin 10 yıldan eski olmaması. Fransa ziyaret vizesi basılabilmesi için pasaportta en az 2 boş sayfanın bulunması zorunludur. Bu koşullara sahip olmayan bir pasaportla başvurunun yapılmaması konusunda Fransa Konsolosluğu uyarmaktadır. Varsa, eski pasaportların işlenmiş bütün sayfaların (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) fotokopileri sunulmalıdır.

    Önemli; Fransa’ya beraber seyahat edecek kişilerden geçerli Schengen vizesi, yeşil pasaportu veya vizeden muaf bir ülke vatandaşlığına ilişkin kimliği varsa bu belgelerin fotokopisi başvuru dosyasına eklenmelidir.

    1. Vize başvuru formu; Fransa aile ziyaret vizesi müracaatı için Fransa Schengen vize başvuru formunun doldurulması; beyan edilen bilgilerin eksiksiz ve sunulan evraklarla eşleşmesine özen gösterilmelidir. Fransızca veya İngilizce dillerin hazırlanmış Fransa Schengen vize başvuru formunun son sayfasında yer alan 37 no’lu kutucuk ile aynı sayfanın sonunda yer alan imza bölümlerinin imzalanması unutulmamalıdır.

    Önemli not: Fransa vizesine ailecek başvuru yapılması durumunda, çocuklar da dahil, herkes için ayrı bir başvuru formu ve dosya oluşturulmalıdır.

    1. Fotoğraf; Fransa aile ziyareti vizesi başvurusu için istenilen fotoğrafın standartları; biyometrik renkli fotoğrafın daha önce vize başvurusunda kullanılmamış olması mecburidir. 2 adet 35mm x 45mm ölçülerinde, beyaz arka fonlu ve güncel tarihli çekilmiş olması gereklidir. Gözlük, şapka, başörtüsü vb. aksesuarların yüzün net olarak görünmesini engellediği için fotoğrafta kabul edilmemektedir.
    2. Nüfus kayıt örneği / Nüfus cüzdanı fotokopisi / Evlilik cüzdanı fotokopisi; Fransa aile ziyareti vize başvurusu yapan kişi ile davet eden kişi arasında akrabalık bağını kanıtlaması için nüfus müdürlüğünden alınmış tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi sunulmalıdır.
    3. Fransa vize talep dilekçesi İngilizce; Vize başvuru sahibinin adına düzenlenmiş dilekçe: davet eden kişinin kimlik ve iletişim bilgileri, davet eden kişiyle akrabalık derecesi, seyahat amacı, planı, seyahat tarihleri, konaklama bilgisi ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten detaylı bir şekilde hazırlanmalıdır. (statünüze göre dilekçe örneği paylaşabiliriz.)

    Fransa aile ziyareti vizesi başvurunuzu gerçekleştirirken dikkat edilmesi gereken husus!

    Fransa aile/arkadaş ziyareti vize müracaatında bulunan kişinin Fransa seyahatinin devamında diğer schengen ülkelerine seyahatin sürdürülmesi halinde, bu seyahate dair tarih ve seyahat planının (rezervasyon bilgileri) detayları hakkında bilgilendirme yapılmalıdır.

    1. Fransa aile ve akraba ziyareti vize davetiyesi; Fransa vizesi başvurusu yapan kişi adına düzenlenmiş Davetiye; Fransa’daki belediyeden alınmış orijinal bir nüsha olmalıdır. Davetiyeye ek olarak; Fransa’ya davet eden kişi ve varsa eşine ait; Oturum kartı veya kimlik kartı fotokopileri eklenmelidir. Fransa seyahat masraflarını davet eden kişi karşılaması halinde; bu durumu anlatan bir dilekçe ile birlikte son 3 aylık maaş bordrosu, son 3 aylık banka hesap dökümü, son yıla ait vergi beyannamesi sunmalıdır.
    2. Fransa aile/arkadaş ziyareti vize işlemlerinde bulunan kişi emekli ise; emekli maaş hesap dökümler aslı ve emeklilik belgesi barkodlu olarak sunmalıdır. Fransa aile/arkadaş ziyareti vize müracaatında bulunan kişi taşınmaz mal sahibi ise; Türkiye veya Avrupa’da gayrimenkullerinin belgeleri (tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri, vb. fotokopileri).
    3. Mesleki/iş durumunu beyan eden belgeler; Başvuru sahibi kurum/şirket çalışanı ise; işe giriş bildirgesi, sgk hizmet dökümü, Çalıştığı kurum/şirketten alınmış İngilizce dilinde işveren yazısı: görevi, şirketin iletişim bilgileri, çalışma süresi, maaşı, izin tarihleri ve seyahat dönüşü işe devam edeceği taahhüdünü içermelidir. Kişi işveren ise; şirketinin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklık/pozisyonunu anlatan bir dilekçe hazırlamalıdır.
    4. Fransa vizesi işlemlerinde bulunan kişi çiftçi ise; bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi aslı ve fotokopisi. Arsa ve tapu fotokopileri. Fransa vizesi işlemlerinde bulunan kişi
    5. Öğrenci ise; öğrenci belgesi; İmzalı ve kaşeli. Öğrenciye sponsor olan ebeveynin iş evrakları ve finansal belgeler eklenmelidir. Fransa vizesi işlemlerinde bulunan öğrenci reşit değil ise; Fransa’ya yalnız seyahat ediyorsa; noter tasdikli izin belgesi (muvafakatname). Ebeveynlerden biri ile seyahat ediyor ise; seyahat etmeyen ebeveynden muvafakatname alınmalıdır.
    6. Fransa vizesi işlemlerinde bulunan kişi ev hanımı ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için eşi sponsor oluyorsa, seyahat planını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı bir yazı ile birlikte sponsor olan 1. dereceden akrabanın mali ve mesleki evrakları sunulmalıdır.
    7. Fransa vizesi işlemlerinde bulunan kişi Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi-Mühendis ise; mesleği ile ilgili oda kaydı yada meslek kimlik kartı ibraz edilmelidir.
    8. Fransa vizesi işlemlerinde bulunan kişi yabancı uyruklu vatandaş ise; Fransa oturma izninin seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

    Şirkete ait sunulması gereken resmi belgeler

    1. Şirkete ait sunulması gereken resmi evraklar – Şirketin ticaret ve sanayi odası kaydı – faaliyet belgesi fotokopisi (son 2 ay içerisinde alınmış olmalı). Şirketin vergi levhası fotokopisi- son yıla ait vergi beyanı bilgilerini beyan etmelidir. Şirketin ticaret sicil gazetesi fotokopisi-şirkette isim ve ünvan değişikliği varsa gazete bu bilgileri içermelidir. İmza sirküleri fotokopisi- Şirkette imza atma yetkisi olan kişilerin imza yetkisini göstermelidir.
    2. Finansal durumu belgeleyen resmi belgeler; Fransa aile/arkadaş ziyareti vizesi müracaatında bulunacak şahsın son 3 aylık maaş bordrosu; bağlı bulunulan Kurum tarafından kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. Fransa Konsolosluğu, Fransa’ya seyahat edecek kişinin seyahat masraflarının teminatı olacak bakiyenin; şahıs hesabında görmeyi istemektedir. Buna göre; son 3 aylık aktif hesap hareketini gösteren Banka hesap dökümü; banka yetkilisinin ıslak imza, kaşesi ve bankanın imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır.
    3. Seyahat Planını Destekleyen Belgeler – Fransa vizesi başvuru sahibinin Fransa seyahat tarihlerini içeren; ulaşım rezervasyon bilgilerini sunması önemlidir. Gidiş/dönüş uçak rezervasyonu veya özel araç ile seyahat edilecek olması halinde; araç ruhsatı, seyahat tarihlerini kapsayan yeşil sigorta ve uluslar arası ehliyet (orijinal) ibraz edilmelidir.
    4. Seyahat Sağlık Sigortası; Fransa aile ziyareti vize işlemlerinde bulunan kişinin Fransa seyahat süresini kapsayan; ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30.000 euro teminat tutarında poliçe. Orijinal olarak sunulmalıdır.

    NOT: Fransa Başkonsolosluk/Elçilik, vize talebi ile ilgili karar vermeden önce vize talep eden başvuru sahiplerini, konsolosluk yetkili görevlileri ile kişisel görüşmeye çağırabilme veya başvuru dosyasının incelenmesi sırasında ek evrak talep etme hakkını saklı tutar.

    Fransa aile ziyareti vizesi hakkında sık sorulan sorular

    Fransa vizesi davetiye mektubunun orijinal mi olması gerek?

    Fransa aile ziyareti vizesi başvuruları davet mektubu olmadan gerçekleştirilemez. Davetiyenin orijinal olarak sunulması gerekmektedir. Aile ve arkadaş ziyareti başvurularında Fransa’daki yakınınızın davetiyeyi, yaşadığı bölgenin belediyesinden onaylatmalıdır. Daveti gönderen kişi vatandaş ise Fransız kimliği, Fransa vatandaşı değilse uzun süreli oturum izni kartı ve pasaportunun fotokopisini de göndermelidir. Davetiyede, vize başvuru sahibinin kalacağı konut bilgisi mutlaka yer almalıdır.

    Fransa vizesi kaç günde çıkar?

    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de uzun süreli oturum izni sahibi bazı üçüncü ülke vatandaşların Fransa vizesi başvuruları 10-15 iş günü arasında değişmektedir.

    Fransa Konsolosluğunun eksik evrak talebi, resmi tatil günleri, kapalı olduğu günlere denk gelen başvurularda vize çıkış süresi uzayabilmektedir. Fransa Konsolosluğu vize çıkış süresinde tek yetkili kurumdur ve vize kararının çıkacağı süre tamamen Konsolosluğun inisiyatifindedir.

    Fransa aile ziyareti vize işlemlerinde parmak izi vermek zorunlu mu?

    25.09.2014 tarihinden itibaren Türkiye’deki Schengen üye devletlerine ait konsolosluklar T.C. vatandaşlarından Schengen bölgesine girişlerinde biyometrik verilerini (biyometrik parmak izi ve biyometrik fotoğraf) ibraz etmeleri koşulu getirilmiştir. Bu sebeple Schengen kuralları gereği Fransa vize işlemlerinde parmak izi verme zorunluluğu vardır. Son beş yıl Fransa veya başka Schengen ülkelerinden almış olduğunuz Schengen vize etiketinde VIS notu düşülmüşse parmak izi vermeden sadece evraklarınızı teslim ederek Fransa vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

    İkametgahım Gaziantep ama İstanbul’da çalışıyorum. Fransa vizesi başvurumu hangi Konsolosluğa yapmalıyım?

    Fransa aile ziyareti vizesi başvurularında Fransa Konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği görev alanlarını içeren illere göre başvuruları kabul etmektedirler. Gaziantep, Fransa Ankara Büyükelçiliğinin görev alanı içinde bulunan illerden biridir. Fransa Ankara Büyükelçiliğinin görev alanındaki iller Şanlıurfa, Çankırı, Sivas, Elazığ, Erzurum, Şırnak, Diyarbakır, Tunceli, Yozgat, Düzce, Niğde, Kars, Hatay, Gümüşhane.

    Konya, Bitlis, Kahramanmaraş, Burdur, Samsun, Bingöl, Antalya, Isparta, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Artvin, Batman, Giresun, Mardin, Adana, Afyon, Aksaray, Ankara, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Erzincan, Eskişehir, Hakkari, Iğdır, İçel, Karabük, Kastamonu. Kayseri, , Kırşehir, Kilis, Malatya, Muş, Nevşehir, Karaman, Ordu, Osmaniye, Rize, , Sinop, Kırıkkale, Siirt, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak yer almaktadır.

    Bununla birlikte eğer çalıştığınız il ikamet ettiğinizi il değilse, şirketinizden temin edeceğiniz, şirkette çalıştığınızı gösteren belgeler ve sgk işe giriş bildirgenizi ibraz ederek başvurunuzu Fransa İstanbul Başkonsolosluğuna yapabilirsiniz. Şirketinizin antetli kağıdına yazılması gereken izin veya görev yazısını da ibraz etmeniz gerekecektir. İkamet bölgeniz farklı olduğu için Fransa Konsolosluğu sizden başvuru listelerinde yer almayan ancak sunulması gereken ek evrak taleplerinde bulunabilir.

    Fransa İzmir Fahri Konsolosluğuna vize başvurusunda bulunabilir miyim?

    Fransa aile ziyareti vizesi başvuruları Fransa’nın Fahri Konsolosluklarına yapılmamaktadır. Fransa Fahri Konsolosluklarının T.C. vatandaşlarının vize başvurusu alma konusunda yetkili değillerdir. Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu, Türkiye’de yaşayan Fransa uyruklu kişilerin vatandaşlık işlemlerini yapmaktadır. İzmir ve çevresindeki iller Fransa İstanbul Başkonsolosluğunun görev alanındadır. Başvurular Fransa Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerine ve akredite seyahat acenteleri aracılığı ile yapılabilmektedir.

    Sigortalı çalışan değilim, Fransa aile ziyareti vizesi alırken ne yapmalıyım?

    Gelirinizi hukuki olarak belgeleyemediğiniz için Fransa vize işlemlerinizde seyahat masraflarınızı karşılayacak birinci dereceden bir aile bireyinizin sponsor olması gerekmektedir. Anneniz, babanız veya eşiniz sponsor olabilmektedir. Akrabalık bağının olması sponsorlukta gereklidir, özel durumlar söz konusu olduğunda ise bu durumun dilekçede belirtilmesi gerekmektedir.

    Sponsorunuz kendi mesleki veya sosyal koşullarına göre evrakları hazırlamalıdır. Sponsorunuzun sunacak evraklar sizin seyahat amacınızı destekler özellikte olmalıdır. Kendinize ait banka hesap dökümlerinizde yeterli miktarda para bulunması veya tapu ve gayrimenkul belgesi gibi evraklarınızın olması, eğer sigortalı bir meslek sahibi değilseniz yeterli bulunmayabilir.

    İstanbul’da üniversite öğrencisiyim ama ikametgahım Konya’ya kayıtlı, Fransa vizesi başvurumuz İstanbul’dan yapabilir miyim?

    Konya Fransa Ankara Büyükelçiliğinin görev alanı içinde olan bir il ancak İstanbul’daki okulunuzdan öğrenci olduğunuza dair yazı ve oturmakta olduğunuz evin sizin adınıza kayıtlı elektrik veya su faturasının fotokopisini başvuru evraklarınıza ekleyerek Fransa vizesi başvurunuzu İstanbul’dan yapabilirsiniz.

    Önceden aldığım Schengen vizesi için parmak izi vermiştim. Fransa vizesi için başvuru yaparken parmak izi vermeme gerek var mı? Başvurumu danışman firmalarla yapabilir miyim?

    Eğer vizenizi son 5 yıl içinde aldıysanız ve vize etiketinde VIS ibaresi varsa parmak izi vermeden işlemlerinizi şahsen veya üçüncü şahıslar veya danışman firma aracılığı ile yapabilirsiniz. Ancak Fransa Konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde yeniden parmak izi ibraz etmenizi talep edebilir. Bu durumda başvuruda şahsen bulunmanız gerekmektedir. Bu gibi istisnai durumlarda Konsolosluk sizinle doğrudan iletişime geçmektedir.

    Fransa aile ziyareti vizesi fotoğraf ölçüsü nedir? Pasaportumdaki fotoğrafla başvuru yapabilir miyim?

    Fransa aile ziyareti vizesi fotoğraf ölçüsü Schengen kuralları gereği 35×45 mm boyutunda ve biyometrik özellikli olmalıdır. Fonun beyaz olması, nötr bir yüz ifadesi ile çektirilmiş olması ve yüzün görünümünü engelleyecek şapka, güneş gözlüğü gibi herhangi bir unsurun olmaması gerekmektedir. Biyometrik fotoğrafınızın son 3 ay içinde çekilmiş olması ve güncel olması talep edilir. Pasaporttaki fotoğrafınızın geçerliliği olmayacaktır.

    Fransa aile ziyareti vizesi ücreti ve gerekli evrakları e-posta adresinize statünüze göre belirlenip gönderebiliriz. Hermes Vize’den danışmanlık alabilirsiniz.

    Bize Ulaşın!

      × WhatsApp'tan Bize Yazın!