close
Üye Girişi
close
Onay Kodu
Kodu girmeniz için kalan süre
04:58
Hızlı Erişim
close white
İlgili Sonuçlar
    Hemen Vize Başvurusu Yap

    Slovenya Aile, Arkadaş Ziyareti Vizesi

    Slovenya Aile, Arkadaş Ziyareti Vizesi

    Slovenya vizesi, Türkiye Cumhuriyeti Bordo pasaport sahibi vatandaşı olan vize sahibine Slovenya ve Schengen bölgesi sınırları içinde 180 gün içinde 90 gün kalma hakkı vermektedir. T.C. Hususi (Yeşil), T.C. Hizmet (Gri) ve T.C. Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri 180 günlük süre içinde 90 gün vize almadan Slovenya’ya seyahat edebilme hakkına sahiptirler. Bütün pasaport türlerinin seyahatin ve vizenin bitiş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerli olması koşulu vardır.

    Slovenya Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi evrak listesi Slovenya Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olup başvurular konsolosluğun veya büyükelçiliğin vize bölümü tarafından değerlendirilir. Vize başvuruları Slovenya aile ve arkadaş ziyareti vizesi işlemleri akredite seyahat acentelerine ve vize hizmet merkezlerine yapılmaktadır.

    Slovenya ve Macaristan devletlerinin aralarında yaptıkları ikili anlaşmaya göre Slovenya vize başvurularının değerlendirilmesinden sorumlu olan kuruluş İstanbul’da Macaristan Başkonsolosluğudur. Vize onaylandığı taktirde Slovenya vizelerinde, vizenin Macaristan Başkonsolosluğu tarafından verildiğine dair onay Schengen vizesi üstünde işlenir ancak bu durum Slovenya’ya girişlerde bir sorun teşkil etmemektedir.

    Slovenya vizesine Ankara’dan yapılan başvurular Slovenya Ankara Büyükelçiliği tarafından değerlendirilmektedir. Seyahat acenteleri veya vize hizmet merkezleri vize sonucu hakkında açıklama yapma yetkisine sahip değildir ve vize sonucuna ve süresine yegane kuruluşlar, İstanbul’dan yapılan başvurularda Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu, Ankara’dan yapılan başvurularda Slovenya Ankara Büyükelçiliğidir.

    Slovenya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi için Gerekli Evraklar

    • Pasaport ve Eski pasaportlar : Slovenya aile ve arkadaş vizesi başvurularında pasaportun vizenin bittiği tarih itibariyle 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Eğer varsa eski pasaportlardaki vizelerin fotokopisi de talep edilmektedir. Pasaportun son 10 yıl içinde çıkarılmış olması gerekmekte olup kimlik bölümündeki bilgilerin nüfus cüzdanınızdaki bilgilerle uyumlu olması gerekmektedir.
    • Slovenya Vize talep dilekçesi : Slovenya vize talep dilekçesi Slovenya Konsolosluğu veya Slovenya Büyükelçiliğine hitaben yazılan ve vize isteğinin iletildiği dokümandır. Başvuru sahibi tarafından yazılan dilekçe, seyahat tarihlerini, seyahat amacını ve Türkiye’ye dönüş taahhüdünü içermelidir. Eğer kişi çalışan durumunda ise başvuru sahibinin şahsi dilekçesiyle birlikte çalışmakta olduğu kurumun veya şirketin yetkilisi tarafından yazılan izin yazısını içeren bir dilekçe daha ibraz edilmelidir. Şirket tarafından Slovenya Konsolosluğu vize bölümüne hitaben yazılan dilekçede kişinin şirkette çalıştığı pozisyon ve izinli olduğu tarihler yer almalıdır. Şirket dilekçelerinden yetkili imzası ve firma kaşesi olmalıdır. Öğrenci, ev hanımı veya sigortalı iş sahibi olmayan kişiler seyahat masraflarını üstlenen sponsorlarının evrakları nı da vize dosyasına eklemelidirler; bu nedenle şahsi dilekçe ile birlikte sponsor dilekçesinin de yazılması gerekecektir.
    • Yeni Biyometrik Fotoğraf: Slovenya aile ve arkadaş ziyareti vizesi işlemlerinde 2 adet biyometrik özellikli fotoğrafın ibraz edilmesi gerekmektedir; biyometrik fotoğraflar önceki vize etiketlerinde kullanılmamış, 3,5*4,5 cm boyutunda beyaz fonda çekilmiş olmalıdır.
    • Slovenya Vize Başvuru Formu: Slovenya vize başvuru formu Slovenya Konsolosluğunun vize prosedürüne özel bir içeriğe sahiptir. İstanbul’dan yapılan başvurular Macaristan Konsolosluğu tarafından değerlendirildiği için form Türkçe, İngilizce ve Macarca olmak üzere 3 dilde doldurulabilmektedir. Ankara Büyükelçiliğine yapılan başvurularda Türkçe veya İngilizce doldurulabilir.
    • Şahsi Banka hesap dökümleri: Başvuru tarihi itibariyle son 3 aya ait banka hesap özetleri talep edilmektedir. Banka hesap dökümlerinin tarihi vize randevu tarihi itibariyle 15 günden eski olmamalıdır. Banka hesap özetleri bankanın imza sirküleri, yetkilinin imzası ve bankanın kaşesi ile birlikte ibraz edilmesi gerekmektedir.
    • Slovenya Vizesi Davetiyesi: Slovenya’daki yakınları ziyaret ederek, Slovenya’da sürekli oturum izni olan veya Slovenya vatandaşı kişinin ikametinde konaklayacak vize başvuru sahipleri oradaki yakınlarından alacakları davetiye ile aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda bulunabileceklerdir. Davetiye davetiyeyi gönderen kişinin kimlik bilgilerini, ikamet bilgilerini veya oturum izni kartı bilgilerini, vize başvuru sahibinin ne kadar süre ile Slovenya’da kalacağını, konaklayacağı adres bilgisini içermelidir. Davetiyenin orijinalinin gönderilmesi talep edilmektedir ve davetiye ile ilgili ek bilgilerin seyahatten önce Slovenya Konsolosluğundan teyit edilmesi tavsiye edilir.
    • Nüfus cüzdanı fotokopisi: Evlenme/boşanma nedeniyle soyadı değişikliği olduysa kimliğinizde pasaportunuzu da güncellenmeniz gerekecektir.
    • Uçak ve Otel rezervasyonları: Satın alınmış otel ve uçak rezervasyonu bilgilerinizi başvuru dosyanıza ekleyiniz. Eğer Slovenya’dan sonra başka bir ülkeye seyahat edecekseniz o ülkeye seyahatinizi belgeleyen uçak ve otel rezervasyonlarınızı da paylaşmayı unutmayınız. Seyahat planınıza dair bu belgelerin paylaşılmasının yanında, bilgilendir de vize talep dilekçesinde yer alması tavsiye olunur.

    Çalışanların sunacağı ek evraklar

    • Maaş bordrosu: randevu tarihi itibariye 3 aydan daha eski olmaması gereken maaş bordroları yetkili imzalı ve kaşeli olmalıdır.
    • Şirket yazısı: Slovenya Konsolosluğuna hitaben İngilizce yazılacak şirket yazısı, şirketin antetli kağıdına, çalışanın şirketteki pozisyonu, izinli olduğu tarih aralığı ve seyahat sonrasında görevine devam edeceğine dair taahhüt içermelidir. Yetkili imzası ve kaşeli olması gerektiği unutulmamalıdır.
    • 4 A Hizmet Dökümü ve işe giriş bildirgesi: Barkodlu ibraz edilmesi gereken bu belgeler e-devlet şifresi ile alınabilmektedir
    • Şirket evrakları: Çalışan durumundaki vize başvuru sahibi şirketine ait faaliyet belgesinin aslını, vergi levhası, imza sirküleri ve ticari sicil gazetesi evraklarının fotokopisini başvuru dosyasına eklemelidir.

    Şirket Sahiplerinin sunacağı ek evraklar

    • Barkodlu 4 B Hizmet dökümü veya BAĞ-KUR hizmet dökümü: E-devlet şifresi online olarak temin edilebilmektedir.
    • Şirketin banka hesap özetleri: Son 3 aylık

    Emeklilerin sunacağı ek evraklar

    • Emekli kartı fotokopisi ya da emeklilik belgesi ( e-devletten alınabilmektedir).

    Devlet Memurlarının sunacağı ek evraklar

    • Çalışma belgesi: Devlet memurunun çalışmakta olduğu devlet kurumundan alaınacak çalışma belgesinde, çalışan kişinin işe başlangıç tarihi, görevi, seyahat tarihleri, seyahatin amacı bilgilerini içerir.
    • Resmi izin belgesi: Çalışılan kurumdan mühürlü ve imzalı alınması gerekmektedir.

    Ev hanımlarının sunacağı ek evraklar

    • Sponsor evrakları: Ev hanımının seyahatine sponsor olacak birinci dereceden yakını (anne-baba-eş) mesleki veya sosyal durumuna göre destekleyici evrakları sunacaktır.
    • Tam Vukuatlı nüfus kayıt örneği: Güncel ikamet ve aileye dair bilgileri içerecektir.
    • Evlenme Cüzdanı: Varsa evlenme cüzdanı fotokopisi ibraz edilmelidir.

    Öğrencilerin sunacağı ek evraklar

    • Öğrenci belgesi: Öğrencinin eğitim görmekte olduğu kurumdan temin edilmelidir.
    • Sponsor belgeleri: Öğrencinin anne veya babası seyahate sponsor olmalıdır.
    • Muvafakatname: Yaşı 18’den küçük olan öğrenciler anne ve babanın imzasını taşıyan noter onaylı muvafakatname sunacaklardır. 18 yaşından küçükler vize randevusuna ebeveynleri ile birlikte geleceklerdir.

    Bize Ulaşın!

      × WhatsApp'tan Bize Yazın!