close
Üye Girişi
close
Onay Kodu
Kodu girmeniz için kalan süre
04:58
Hızlı Erişim
close white
İlgili Sonuçlar
    Hemen Vize Başvurusu Yap

    Pakistan Ticari Vize Hakkında

    Pakistan Ticari Vize Hakkında

    Pakistan ticari vizesiPakistan Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan bir Pakistan vizesi kategorisidir. Pakistan ticari vizesi ile Pakistan’da ticari faaliyetlerde bulunabilir, Pakistan fuarlarını ziyaret edebilir, Pakistan’da iş görüşmesi, toplantı ve seminerlere katılabilirsiniz. Pakistan ticari vize işlemleri için en önemli prosedür ise; Pakistan’da ziyaret edilecek olan firmadan alınması gereken davetiye yazısıdır. Pakistan’dan gelecek olan bu davetiye yazısı Pakistan Ticaret Odası onaylı olmalıdır. Davetiye yazısının olmaması halinde ise; Pakistan ticari vizesi alımı mümkün değildir. Vatandaşlarımız Pakistan’a ticari bir faaliyet için gitmeleri halinde bu bilgileri göz önünde bulundurmaları daima yarar sağlayacaktır. Pakistan ticari vize ile Pakistan’da çalışamaz, Pakistan’da iş başvurusunda bulunamaz ve Pakistan’da iş yeri açamazsınız. Pakistan ticari vize, kısa süreli bir vize türüdür ve Pakistan vize süreniz sona ermeden önce ülke topraklarından ayrılmanız gerekmektedir.

    Faaliyet alanı farklı olan şirketlerin iş görüşmelerine dair ayrıntılar Pakistan ticari vize davetiyesinde ve Pakistan vize talep dilekçesinde ayrıntılı şekilde yer almalıdır.

    Pakistan Ticari Vize için Gerekli Evraklar

    1. Pasaport. Başvuruda kullanılacak pasaportun vize bitiş tarihinden sonra en az 6 geçerliliği olmalı, yıpranmış ve okunaksız pasaportlar işleme alınmamaktadır.

    2. Fotoğraf. iki adet biometrik fotoğraf. Biyometrik fotoğrafınızın ölçüsü 35×45 mm. olmalıdır. Fotoğraflardan biri Pakistan vize başvuru formu için gerekmekte olup ilgili kutu üstüne yapıştırılır. Biyometrik fotoğrafınız son alinizi yansıtması gerekmektedir.

    3. Davetiye. Pakistan vize davetiyesi. Pakistan Ticaret Odası onaylı davetiye, Pakistan şirketinin İletişim bilgilerini, seyahatin amacını ve tarihlerini içerecek şekilde düzenlenip noter onaylı olmalıdır. Davetiyesiz Pakistan ticari vize başvuruları kabul edilmemektedir.

    4. Dilekçe. Ticari vize talep dilekçesi. Pakistan’a ticari amaçlı gidecek olan vize başvuru sahibi işveren veya şirket yetkilisi tarafında şirketin antetli kağıdına Pakistan Başkonsolosluğu’ na hitaben yazılmış şirketin kaşe ve şirket yetkilisinin ıslak imzasını bulunduran İngilizce Vize Talep Dilekçesini başvuru evrakları arasına eklemelidir.

    İlginizi Çekebilir  Pakistan Aile Ziyareti Vizesi Hakkında

    5. Kimlik fotokopisi. Nüfus cüzdanı fotokopisi. Türkiye’de oturum izni olan yabancıların kimlik kartı.

    6. Uçak ve otel rezervasyonları. Pakistan ticari vize işlemlerinde uçak ve otel rezervasyonlarının fotokopileri ibraz edilmelidir. Eğer satın alınmış uçak bileti var ise veya otele ödeme yapıldığınız gösteren belge mevcutsa, sözkonusu evrakların da fotokopilerinin dosyaya eklenmesi gerekecektir.

    7. Pakistan ticari vize başvuru formu. Pakistan ticari vize başvuru formunda seyahat amacı doğru şekilde bildirilmelidir.

    Pakistan Konsolosluğu, Pakistan Ticari Vize İşlemleri Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

    Pakistan ticari vize işlemlerinde kullanılacak olan davetiye yazısı Pakistan Ticaret Odası onayı olmalıdır.

    Pakistan ticari vize işlemlerinde kullanılacak olan pasaportlarınızın Pakistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli olmalıdır.

    Pakistan vizesi alabilmek için Pakistan vize uyum koşullarının eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.

    Pakistan ticari vize işlemleri için en önemli prosedür davetiye yazısıdır. Davetiye yazısı olmadan Pakistan ticari vize işlemlerinde bulunmamalıdır.

    Pakistan Ticari Vizesi Ankara Başvurusu

    Pakistan vizesi başvurularında bölge ayrımı olmamakla birlikte Ankara’dan Pakistan vizesi için başvuru yapacak olan şahıslar veya kurum çalışanlarının başvuru dosyaları Pakistan Ankara Büyükelçiliğine iletilir. Firmanın lokasyonuna göre Pakistan ticari vize başvuruları Pakistan İstanbul Konsolosluğuna veya Pakistan Ankara Büyükelçiliğine yapılmaktadır. Pakistan vize başvurularında şahsen bulunulması gerekmediğinden işlemler vize danışmanlık firmaları üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. Ancak Pakistan ticari vize başvuru sonucuna dosya incelendikten sonra karar veren kurumlar başvuru yapılan şehrin kapsam alanına göre Pakistan Konsolosluğu ve Pakistan Büyükelçiliğidir.

    Pakistan Vize Ücreti

    Pakistan vize ücreti vize türü, seyahat süresi, ülkeye giriş sayısı gibi kriterlere göre değişebilmekte olup konjonktürel olarak da değişip farklılık gösterebilir. Seyahat acenteleri ve vize danışmanlık firmaları üzerinden yapılan işlemlerde koordinasyon bedelleri alınmakta olup hizmetin kapsamına göre Pakistan vize ücreti değişebilmektedir. Pakistan Konsolosluğu vize başvurusu yapıldıktan sonra ret veya herhangi bir sebeple ücret iadesi yapmamaktadır.

    İlginizi Çekebilir  Pakistan Aile Birleşimi

    Pakistan Vize Talep Dilekçesi

    Pakistan vize başvurularında turist amaçlı veya ticari amaçlı gezi olsun, her durumda vize başvurusu yapan kişinin çalıştığı kuruma ait evraklar ve Pakistan vizesi talep dilekçesi istenmektedir. Pakistan vize talep dilekçeleri her koşulda firma yetkileri tarafından yazılır ve yetkili imzası ve kaşesini taşır. Dilekçede seyahate dair ayrıntılar, gidiş-dönüş tarihleri, gerektiğinde konaklamaya dair bilgiler yer alır. Pakistan vize talep dilekçesi İngilizce olarak Pakistan Konsolosluğuna hitaben yazılır. Turistik vize talep dilekçelerinde kişinin seyahat amacıyla birlikte şirket tarafından seyahat tarihleri arasında izinli olduğuna, ticari vize dilekçelerinde iş görüşmesi, fuar, konferans katılımına dair bilgilere vurgu yapılır. Pakistan turistik vizesi ile ülkeye giriş yaparak ticari faaliyette bulunamazsınız. Tespit edildiği durumlarda cezai yaptırım nedeniyle bir daha Pakistan vizesi almanız olanaksız hale gelir.

    Pakistan’dan Türkiye Ticari Vizesi

    Bu vize türüne başvuru yapabilmek için bazı koşullar ve evraklar mevcuttur. Türkiye sınırları içerisinde çalışmak isteyen Pakistan vatandaşlarının Türkiye’deki dış temsilciliklere çalışma izni ve çalışma vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Bu başvurunun yapılabilmesi için işverenin Pakistan vatandaşını istihdam edeceğini gösteren belgenin, vize başvuru formunun ve pasaportun beyan edilmesi istenen belgeler arasında bulunmaktadır. Bu başvuru işleminin ardından işverenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na talep edilen belgelerle başvurması istenen koşullardan biridir. Başvurular Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 30 gün içinde sonuçlanmaktadır. Türkiye’de çalışma vizesi alan Pakistan vatandaşlarının 1 ay içinde çalışmaya başlamadan önce ikamet ettikleri şehirde bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne ikamet izni başvurusu yapmaları gerekmektedir.

    Bu evrak ve şartlar olmadan ticari vizesi almak mümkün olmamaktadır. Ticari vize için gereken evraklar şu şekildedir:

    1. Pasaport. Seyahat tarihinden en az 6 geçerli.
    2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
    3. İki adet biometrik arka fonu beyaz fotoğraf
    4. Doğum sertifikası
    5. Diploma
    6. Evlilik cüzdanı
    7. Sağlık sigortası
    8. Şirketin son 3 ay tarihl faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazetesi fotokopisi
    İlginizi Çekebilir  Pakistan Çalışma Vizesi

    Dilekçe. Çalışanlar için şirketin antetli kağıdına konsolosluğa istinaden yazılmış başvuru mektubu. Dilekçede başvuru sahibinin şirketteki görevi, Türkiye’ye gidiş nedeni, Türkiye’de işbirliği içinde bulunan şirket bilgilerinin olması gereklidir. Vize başvurusu yapan kişinin vizede belirtilen kalış süesi içinde yeniden ülkesine dönüş yapacağı şirket taradından garanti edilmesi gereklidir. Başvuru sahibinin iletişim bilgilerinin de gereken bilgiler arasındadır.