Pakistan Çalışma Vizesi
Türk vatandaşlarının Pakistan’a seyahatleri öncesinde Pakistan çalışma vizesi almaları gerekmektedir. Pakistan vize başvuru işlemleri için en az 6 ay geçerliliği olan pasaport ile başvuruda bulunulmalı, yıpranmış ve hasar görmüş pasaportlar Pakistan vize işlemlerinde kullanılmamalıdır.
Pakistan çalışma vizesi başvuru işlemleri için gereken evraklar şartlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Pakistan çalışma vizesine başvuru yapma koşullarından biri Pakistan’daki firmadan davetiye yazısının alınmasıdır.
Pakistan’daki şirket tarafından gönderilecek davetiye yazısının aynı zamanda Pakistan Ticaret Odası onaylı olması gereklidir.
Başvuru sahibinin davetiye yazısı olmaması durumunda Pakistan çalışma vizesi alınamamaktadır. Pakistan çalışma vizesi başvuru işlemlerinde davetiye, seyahatin içeriğine, uçak ve otel rezervasyon tarihleri, konaklama bilgileri, davetiyeyi gönderen firma yetkilisinin kimlik bilgileriyle birlikte ibraz edilmelidir.
Pakistan çalışma vizesi için gereken evraklar eksiksiz ve tam bir şekilde hazırlanmalıdır. Pakistan Konsolosluğu’na şahsen veya konsolosluk tarafından yetki verilmiş vize merkezleri aracılığıyla Pakistan çalışma vizesine başvuru yapabilirsiniz.
Pakistan çalışma vizesi için gerekli evraklar
Pakistan çalışma vizesi evraklarında belirli dönemlerde güncelleme olabilmektedir. Pakistan çalışma vizesi için hazırlanması gereken evraklar şu şekildedir:
- Pasaport. Seyahat sonrası için en az 6 ay geçerli pasaport
- İki adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf
- Kimlik fotokopisi
- Davetiye. Pakistan Ticaret Odası onaylı.
- İngilizce vize talep dilekçesi. Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı.
- Güncek şirket evrakları. Sicil gazetesi, imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopileri.
- Çalışanlar için son 3 aylık maaş bordroları ve SGK işe giriş bildirgesi.
- Güncel tarihli şirket banka hesap özeti. En az 50.000 TL bakiyeli, ıslak imza ve kaşeli olarak banka imza sirküleriyle birlikte sunulması gerekmektedir.
Pakistan çalışa vizesi başvuru formu Pakistan çalışma vizesi için istenen belgelerin arasında olup vize başvurusu için il adımı oluşturmaktadır. Pakistan çalışma vizesi başvuru formu Pakistan resmi makamlarının seyahatin amacı ve içeriği konusunda bilgi edinmesini sağlamaktadır. Başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak her iki dilde de doldurabilmektedir.
Pakistan çalışma vizesi başvuru formu birkaç sayfadan oluşup ve başvuru sahibi hakkında bilgi alınması için hazırlanan bir belgedir. Başvuru formunda tarafınızdan detaylı olarak bilgi alınması için başvurulan çalışma vizesinin özelliği; seyahat amacı ve planı, kişisel ve mesleki bilgiler, pasaport bilgilerinin de belirtilmesi gereklidir.
Pakistan çalışma vizesi başvuru formunun üzerinde beyan edilen bilgilerin doğru olması gerekmektedir. Başvuru formunda istenen bilgilerin doğru olarak tamamının doldurulmasına dikkat edilmelidir. Pakistan çalışma vizesinin sonuçlanmasındaki karar yetkisi sadece Pakistan Konsolosluğu ve Pakistan Büyükelçiliği’nin inisiyatifinde bulunmaktadır.
Pakistan Ankara Büyükelçiliği ve Pakistan İstanbul Konsolosluğu’ndan yapılan vize başvuru işlemlerinin sonuçlanma süresi 3-5 iş günü sürerken bu illerin dışındaki şehirlerden yapılan başvuruların belge teslim süresi ve vize pasaporta mühürlendikten sonra pasaport sahibine ulaştırılma süresini kapsamamaktadır. Ayrıca konsolosluğun ek evrak talep etmesi durumunda vizenin çıkış süresi uzayabilmektedir.
Pakistan çalışma vizesi başvuru işlemleriyle ilgili karar veren tek resmi makam Pakistan dış temsilciliğidir. Pakistan vize ücreti Pakistan vizesinin türüne göre değişiklik göstermektedir. Pakistan çalışma vizesi ücreti diğer Pakistan vize türleri için uygulanan ücretlerden farklılık göstermektedir. Pakistan vize ücretleri vizenin giriş sayısı ve geçerlilik süresine göre değişkenlik göstermektedir.
Vize ücretini Pakistan Konsolosluğu tarafından belirlenir. Pakistan çalışma vizesi için şahsen başvuru yapmanıza gerek bulunmamaktadır. Başvurunuzu konsolosluğun yetki verdiği vize merkezleri aracılığıyla yapabilirsiniz.
Pakistan çalışma vizesi başvuru işlemleri hakkında verilecek karar yalnızca Pakistan Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir. Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır.
Pakistan vize başvuru işlemleri için randevuya gerek olmadığı için Pakistan vize başvurunuzu şahsen yapmanıza gerek yoktur. Pakistan çalışma vizesi için randevuya ve şahsen başvuru yapma zorunluluğu olmamasına rağmen Pakistan Konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde başvuru sahibini görüşmeye çağırabilmektedir.
Pakistan Hükümeti Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Aynı zamanda Pakistan bazı ülkelerin vatandaşlarına kapıda vize de vermektedir. Ancak Türk vatandaşları bu uygulamaya dahil değildir.
Türk vatandaşlarına Pakistan seyahatlerinde kapıda vize uygulaması olmadığından Türk vatandaşlarının seyahatleri öncesinde Pakistan Konsolosluğuna veya Pakistan Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Pakistan vize için resmi makamlara başvuruyu şahsen yapma şartı olmayıp vize merkezleri aracılığıyla da başvuru yapılabilmektedir.
Pakistan çalışma vizesi hakkında sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Hermes Vize bir danışmanlık firması olmaktadır.
Bize Ulaşın!