close
Üye Girişi
close
Onay Kodu
Kodu girmeniz için kalan süre
04:58
Hızlı Erişim
close white
İlgili Sonuçlar
    Hemen Vize Başvurusu Yap

    Malta Konsolosluğu, Malta Vize İşlemleri

    Malta Konsolosluğu, Malta Vize İşlemleri

    Malta Konsolosluğu, Malta’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti uyruklu vatandaşların Malta vize işlemlerini ve Türkiye’de ikamet eden Malta vatandaşlarının nüfus cüzdanı, kimlik, pasaport ve benzeri resmi evraklarla ilgili işlemlerini yürütmekte olup hukuki danışmanlıktan vermektedir. Malta Konsolosluğu, ve Malta Fahri Konsoloslukları ayrıca Türkiye- Malta ilişkilerini geliştirmekle yükümlüdür.

    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşlarının Malta’ya yapacakları seyahatlere ilişkin işlemler Malta Konsolosluğunun yetkilendirdiği akredite aracı kurumlarla gerçekleştirilmektedir ancak Malta vizelerinin sonucu konusunda karar verme yetkisi sadece Malta Başkonsolosluğuna aittir.

    Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport, Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve sahipleri Malta’ya yapacakları 180 günde 90 gün Malta’da ve Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkına sahip olup vizeden muaftırlar. Ancak Umuma Mahsus Bordo pasaport sahipleri Malta’ya yapacakları seyahatlerinde vize uygulamasına tabidirler.

    Malta, Schengen Bölgesi Üye Devletlerinden biri olduğundan Malta vizesine sahip olanlar Schengen üyesi olan ülkeler arasında serbest dolaşım hakkına sahip olurlar.

    Malta Konsolosluğu Malta VizeBaşvurusu

    Malta Schengen Antlaşmasına taraf ülkelerden biridir. Bu nedenle Malta’ya yapılacak kısa süreli (90 günden az) seyahatler için Malta Konsolosluğu’na Malta Schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır.

    Malta Konsolosluğu, Schengen vizesi başvurularını (istisnai durumlar dışında) aracı vize başvuru merkezleri aracılığıyla kabul etmektedir. Malta Schengen vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, seyahat amaçları doğrultusunda Malta Turistik vize,Malta Ticari vize,Malta Aile Ziyareti vizesiveMalta Transit vize başvurularını Malta Konsolosluğunun yetkilendirdiği bu kuruluşlara başvurmalıdırlar.

    Malta Konsolosluğu tarafından Schengen vizesi onaylanan T.C. vatandaşları, ilk başvurularında bu vize ile Schengen Bölgesi’nde en fazla 90 gün konaklama hakkına sahip olurlar. İlk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişilere kısa süreli konaklama hakkı tanınır (İstisnai durumlarda başvuru prosedürü değişebilir). Vizenin Schengen kurallarına uygun kullanılmasına bağlı olarak Schengen vizesinin süresi kademeli olarak uzatılır. Kurallara riayet edilmediği taktirde daha sonraki vize başvurularını ret ile sonuçlanma olasılığı vardır. Schengen vizesi Schengen Anlaşmasına taraf 26 ülkede geçerlidir.

    Malta Konsolosluğu D Vize başvuruları Malta Konsolosluğuna doğrudan yapılmalıdır. Malta’da 90 günden daha uzun süre kalmayı gerektirecek amaçlarla (eğitim, aile birleşimi, oturum, vb.) vize başvurusunda bulunan kişilerin başvuruları Malta Konsolosluğu tarafından doğrudan kabul edilmektedir.

    Malta Vize Başvuru Formu

    Malta Schengen vize başvuru formunun Malta vize başvurularından önce kesiksiz olarak doğru bilgilerle doldurulması zorunludur. Malta vizesi için başvuru işlemlerinizin ilk adımı bu Schengen vize başvuru formunun Malta vize başvurusu için gerekli olan diğer evraklardaki bilgilerle tutarlı şekilde doldurulması olacaktır.

    Malta vize başvuru formu gerçeğe uygun bilgilerle eksiksiz doldurularak başvuru sahibinin imzasını taşıyacak olup gerekli başvuru evraklarınız arasında bulundurulmalıdır. Malta Konsolosluğu vize başvuru sahibi hakkındaki detaylı bilgiye Schengen vize başvuru formu aracılığı ile ulaşır. Malta Schengen vize başvurunun yanlış doldurularak teslim edildikten sonra yanlışlığı gidermek bir geri dönüş öz konusu olmayıp, eksik ve hatalı bilgilerle doldurulmuş bir form vize reddiyle sonuçlanır.

    İlginizi Çekebilir  Malta Ticari Vize Hakkında

    Malta Konsolosluğu Başvuru Bölgeleri

    Malta vize başvuru evrakları vize başvuru merkezleri aracılığıyla Malta Başkonsolosluğuna teslim edilir ki Başkonsolosluk vizenin akıbetine karar veren tek yetkili kuruluştur. Malta vize başvurularında görev sahası ayrımı olmayıp, başvurular yetkili vize merkezlerine yapılmaktadır.

    Malta Konsolosluğu,Malta vizebaşvurusuna ilişkin önemli hususlar

    • Malta Başkonsolosluğuna sunulan pasaportta vize etiketinin yapıştırılabilmesi için en az 2 boş sayfasının olması gerekir. Malta vize işleminde kullanılacak pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır. Pasaportun geçerliliği vize bitiş tarihinden sonra en az 3 ay devam etmelidir. Önceki pasaportlara işlenmiş Schengen vize etiketleri mevcutsa, onların fotokopileri de başvuru esnasında sunulabilir.
    • Resmi tatiller Malta vize işlemlerinin tamamlanma süresinin uzamasına neden olmaktadır. Malta Başkonsolosluğuna vize başvurusunda bulunacak kişiler, vize başvurusunun Malta ve Türkiye resmi tatil tarihlerine denk gelip gelmediğine dikkat ederek başvuruyu bu tarihler göz önünde bulundurarak gerçekleştirmelidirler.
    • 18 yaşından küçükler vize başvurularını anne ve baba tarafından veya yasal vasi ile birlikte yapmalıdır. Noter tastikli muvafakatname almalıdırlar.
    • Malta Konsolosluğu vize başvurusuyla ilgili herhangi bir durumda başvuru sahibini görüşmeye çağırma hakkını saklı tutar.
    • Malta Konsolosluğu’na vize için başvuru yapacak kişiler vize başvurularını planladıkları seyahat tarihinden en az 15 gün önce, en fazla 3 ay önce yapabilirler.

    Malta VizesiBiyometri (Parmak İzi) prosedürü

    Malta Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunan kişiler, vize işlemlerinin tamamlanabilmesi amacıyla Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) aracılığı ile parmak izi taraması yaptırmak zorundadırlar. Parmak izi tarama işlemi olarak da adlandırılan biyometri işlemi, İtalya, Malta, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Malta, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan gibi birçok ülkede kullanılmaktadır.

    Biyometri işlemi gizlilik yasası çerçevesinde yapılan bir işlemdir. İşlem dijital bir parmak izi tarayıcı aracılığı ile ellerde bulunan tüm parmaklarıizinin alınması şeklinde uygulanır.

    Malta Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunan kişiler, biyometri işlemlerinin sağlıklı yapılabilmesi için parmaklarında kesik, hasar ya da süs amacıyla yakılan kına ve benzeri, parmak izi hakkında yanlış bilgiye yolaçabilecek şeylerinolmamasına dikkat etmelidir. Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumdaki kişiler engellerini destekleyen tıbbi raporu ibraz ederek Malta vize başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

    • 12 yaşından küçük çocuklar Malta Konsolosluğu tarafından (şahsi başvuru yapmaları durumunda) biyometri işleminden muaf tutulurlar.
    • Daha önce Schengen vizesi almış, biometrik verileri (dijital parmak izi ve fotoğraf) ibraz etmiş başvuru sahipleri, önceden alınmış VIS ibareli vize fotokopisi ibraz etmek ve biyometrik verilerin 5 yıldan daha eski olmaması suretiyle biyometri işleminden muaf tutulmaktadır.
    • Krallar, hükümdarlar ve birinci derece yakınları üye ülkelerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonların resmi davetleri üzerine gerçekleştirdikleri seyahatlerde biyometri işleminden muaftırlar.
    • Devlet ve hükümet liderleri, aileleri ve beraberinde seyahat eden kişiler, uluslararası organizasyonların davetine icabet amacıyla yaptıkları resmi seyahatlerde Malta Konsolosluğu tarafından biyometrik taramaya tabi tutulmazlar.
    • Parmak izi işleminin uygulanmasına ilişkin herhangi bir fiziki engeli bulunan kişiler biyometri işlemine tabi tutulmazlar. Böyle durumlarda 10 parmaktan daha az sayıdaki parmağın parmak izinin alınması mümkün ise, maksimum sayıda parmak izi alınır. Ancak parmak izi verilmesi önündeki engel geçiciyse, başvuru sahibi engelin ortadan kalkmasından sonra yapacağı ilk vize başvurusunda parmak izi uygulamasına tabi olacaktır.
    İlginizi Çekebilir  Malta Seyahat Sağlık Sigortası

    Malta Başkonsolosluğu İstanbul

    Malta Konsolosluğu İstanbul ve diğer Malta Konsoloslukları faaliyet alanlarına yakın bölgelerde ikamet eden kişilerin Malta Vizesi ve Malta Konsolosluk işlemleri konusunda yetkilidir. Malta’ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşlarının vize işlemleri konusunda karar yetkisi Malta Konsolosluğu’na ve Malta Büyükelçiliği’ne aittir. Malta Konsolosluğu aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Malta vatandaşlarına evlilik, boşanma, belge tasdiki gibi konularda destek sunmaktadır.

    Malta Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

    Malta vize istiyor mu?

    T.C. vatandaşları Malta’ya giriş yapabilmek için vize almak zorundadırlar. Malta’da kapı vizesi uygulması yoktur bu nedenle seyahat edecek kişilerin işlemlerini Malta Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize merkezleri aracılığı ile yapmaları gerekmektedir.

    Malta vizesi Schengen mi?

    Malta vizesi Schengen vizesi statüsünde olup Malta’dan başka diğer Schengen ülkelerine seyahat etme hakkı vermektedir. Malta vizesi, T.C. vatandaşlarına Schengen bölgesinde en fazla 90 gün kalma hakkı vermektedir.

    Malta vizesi kaç günde çıkar?

    Malta vizesinin çıkış süresi Malta Konsolosluğunun insiyatifinde olup ortalama 5 ila 10 iş olarak belirtilmiştir. Ancak bu süre vize başvuru türüne göre değişebilmektedir. Malta Konsolosluğunun yoğun olduğu dönemler veya kapalı olduğu dönemler, ek evrak ve gerektiği durumda mülakat talepleri Malta vizesinin çıkış süresini etkileyebilmektedir.

    Malta vize başvuru formu online mı?

    Malta vize başvuru formu elektronik ortamda online doldurulan bir form değildir. Malta Konsolosluğunun ülkeyi ziyaret edecek kişileri daha yakından tanımak, seyahat amaçlarını öğrenmek amacıyla oluşturulmuş Schengen vize başvuru formudur. Malta vize başvuru formu başvuru sahibinin imzasını taşımalıdır.

    Başvuru formunda sorulan sorulara doğru ve tutarlı yanıtlar verilmelidir. Bunun anlamı seyahat tarihleriniz, otel ve uçak rezervasyonlarınız, şirket izin veya görev yazılarınız, şahsi dilekçelerinizde belirttiğiniz tarihler, seyahat amacınızla uyumlu olması demektir. Form İngilizce veya Türkçe doldurulabilir.

    Malta Vize Ücreti nedir?

    Malta vize ücreti seyahat tipi ve amacına göre değişir. Malta turistik vize ücreti, ticari vize veya arkadaş ziyareti vizesi türleri kısa süreli (90 günden az) vize tipleridir ancak uzun süreli oturum, çalışma izni gibi vizeler uzun sürelidir ve vize ücreti kalış süresine göre değişebilmektedir. Malta Konsolosluğu tarafından belirlenen Malta vize ücreti döneme bağlı olarak değişebilmekte olup başvurular vize başvuru merkezlerinden yapıldığı için konsolosluk harç bedelleri ile birlikte vize hizmet merkezi koordinasyon ücretlerini de içerebileceklerdir.

    İlginizi Çekebilir  Malta Vize Başvuru Formu

    Malta vizesi için gerekli evraklar bütün vize türlerinde aynı mıdır?

    Malta vizesi için gerekli evraklar meslek, sosyal durum ve seyahat amacına göre değişmektedir. Ziyaret sonrası 6 ay geçerli pasaport, biyometrik fotoğraflar, rezervasyon şartları, seyahat sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu, vize talep dilekçesi ve vize başvuru formu gibi evraklar bütün vize türlerinde yer almakla birlikte kişinin durumuna göre evraklar talep edilebilmektedir.

    Örneğin emeklilerden emeklilik kartı, çalışanların şirketlerinden alacakları izin yazısı veya öğrencilerin okullarından alacakları öğrenci belgesi gibi evraklar gibi. Vize türüne uygun evraklar web sitesinin ilgili bölümlerinde bulunmakta olup başvurudan önce Malta Konsolosluğundan teyit edilmeleri tavsiye edilir çünkü evraklar koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Malta vizesi için gereken evraklarla ilgili unutulmaması gereken nokta evraklarınızın güncel olması ve başvuru sırasında eksiksiz evrakla başvuru yapılması gerektiğidir.

    Malta vize başvurumu ne zaman yapabilirim?

    Malta vize başvurularının, talep edilen seyahat tarihine yetişebilmesi için en az seyahatten 15 gün önce en fazla 3 ay önce yapılması tavsiye edilir. Seyahate 15 günden daha kısa süre kala yapılan başvuruların eğer satın alınmış uçak bileti varsa yetişmeme olasılığı olabilir ayrıca Malta Konsolosluğu ek evrak talep ettiği takdirde vize çıkış süresi uzayabilir. Seyahat tarihine göre 3 aydan önce başvuru yapma imkanı bulunmamaktadır.

    Bu web sitede aşağıdaki imzaya baktığımızda Hermesvize.com’a ait görünüyor. Malta Konsolosluğu’nun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

    Ziyaret ettiğiniz maltakonsoloslugu.com web sitesi, konsolosluk veya büyükelçiliğin resmi sitesi olmayıpsitede yer alan bilgiler resmi değildir. Bu web sitesi vize uzmanlarının tecrübelerine göre hazırlanıp sitenin amacı insanlara faydalıolmaktır.

    Hermesvize, Google optimizasyon yöntemleri kullanımı ile farklı internet alan adları alan bir şirket olup bu alan adları ile bilgiler sunarak turizm, danışma gibi firmalar için reklam sağlayıp bu şirketlerle stratejik ortaklıklar kurar. Bu web sitesinde yanlış bilgiler fark etmeniz durumunda güncelleme ve bildirim için lütfen info@hermesvize.com adresine gönderiniz.

    Malta’da dil eğitimi almak için gideceğim, turistik vize ile gidebilir miyim?

    Malta’da alacağınız eğitim 90 günden kısa ise Schengen vizesi ile giriş yapabilirsiniz ancak başvuru yapacağınız vize türü turistik vize değil, eğitim vizesi veya hali hazırda bir okulda eğitim alıyorsanız öğrenci vizesi olabilir. 90 günden fazla süren eğitimler için ulusal vize başvurusu yapılmalıdır.

    Malta vize başvurularında seyahat amacının doğru şekilde bildirilmesi çok önemlidir. Eğitim amaçlı başvurularda Malta’da eğitim alınacak okuldan kabul belgesi veya okula ödeme yapıldığına dair dekontun vize başvuru dosyasında olması gerekmektedir.