close
Üye Girişi
close
Onay Kodu
Kodu girmeniz için kalan süre
04:58
Hızlı Erişim
close white
İlgili Sonuçlar

    Suudi Arabistan HAC – UMRE Vizesi

    Suudi Arabistan HAC – UMRE Vizesi

    Suudi Arabistan Hac -Umre vizesi almak isteyen; Bordo (Umuma Mahsus), Yeşil (Hususi), Gri (Hizmet) ile Siyah ya da Kırmızı (Diplomatik) pasaportlarından herhangi birine sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadırlar. Umre ziyareti için Suudi Arabistan vize uygulama ve vize prosedürleri Umre vizesi için de geçerlidir.

    Umre vizesi başvuruları Suudi Arabistan Büyükelçiliği ve konsoloslukları tarafından yetkilendirilmiş bulunan vize merkezleri ve seyahat acenteleri aracılığı ile yapılmaktadır. Gerekli koşulların yerine getirilmesi durumunda alınacak olan Umre vizesinin geçerlilik süresi 30 gündür. Hac Ziyareti’ nden farklı olarak Umre ziyaretlerinin herhangi bir tarihi ve sayı sınırlaması bulunmamaktadır. Umre ziyareti gerçekleştirmek isteyen vatandaşların istedikleri tarihlerde vize başvurusunda bulunarak vize almaları durumunda Umre ziyaretlerini gerçekleştirmeleri mümkündür.

    Suudi Arabistan Devleti, Umre ziyaretleri taleplerindeki yoğunluğu göz önünde bulundurarak Umre turizm programı hazırlamıştır. Bu programda amaçlar Müslümanların dini ziyaret sebebiyle ülkeye geldiklerinde diğer dini mekanları ve tarihi yerleri de görebilmelerini sağlamak amacı ile ülkede daha fazla konaklamalarına imkân tanımak olmuştur. Bu doğrultuda Müslümanlar dini ritüellerin yanı sıra ülke tarih ve kültürünü de yakından görme şansı elde etmektedirler.

    45 yaş altı kadınların 1. Derece erkek akrabaları ya da eşleri olmadan Suudi Arabistan’a girmeleri yasak olduğu için bu ziyarette de aynı kural geçerli olmaktadır.
    Suudi Arabistan umre vizesi talebindeki yoğunluk gereği süreçleri hızlandırmak ve vatandaşların faydasına olacağı düşüncesi ile yeni düzenlemelere gidilmiştir. Böylelikle; Umre ziyareti gerçekleştirmek isteyen Müslümanların pasaport verileri Suudi Arabistan konsolosluklarına ve Suudi Arabistan’a online olarak gönderilmektedir.

    Umre Ziyareti Koşulları

    • 8 yaşından küçük çocukların yanlarında akraba da olsa anneleri olmadan umre vizesi almaları ve Umre ziyaretinde bulunmaları mümkün değildir.
    • 9 ve 18 yaş aralığındaki çocukların Umre ziyaretini gerçekleştirmeleri için anne ve babalarının olmaması durumunda 1. Derece akrabalarının olması yeterlidir.
    • Ziyareti gerçekleştirecek olan her çocuk için vukuatlı nüfus kayıt örneklerini bulundurmaları gerekmektedir. Tüm şart ve gereklilikler yerine getirilmiş olsa da Hac ve Umre ziyaretleri başvurularının onaylanması ve karar yetkisi Suudi Arabistan Konsolosluğu yetkisinde olduğu unutulmamalıdır.
    • Hac ziyaretlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar Diyanet İşleri Bakanlığı ya da bu konuda konsolosluk ve Diyanet İşleri Bakanlığınca yetkilendirilmiş seyahat acenteleri aracılığı ile başvurularını gerçekleştirebilirler.

    Hac ziyareti için Suudi Arabistan Devleti ve Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen bir kontenjan bulunmakla birlikte Umre ziyareti için bu şekilde bir kontenjan ya da sayı sınırlaması söz konusu değildir. Vatandaşlar istedikleri kadar Umre ziyaretinde bulunabilirler.

    Başvuru Formu

    Suudi Arabistan Hac ve Umre vize başvuru formu elektronik ortamda eksiksiz ve gerçeğe uygun doldurulmalıdır. Unutulmamalıdır ki, sunulan her bilginin doğruluğu kontrol edilmekte ve yanlış çıkması durumuna cezai işlem uygulanmaktadır. Vizeyi alabilmeniz adına da bu bilgilerin doğruluğu önem arz etmektedir.

    Vize başvuru formu, Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından vize başvuru sahibini tanımak adına oluşturulmuş, kişisel ve resmi bilgilerin sorgulandığı bir formdur. Türkçe veya İngilizce olarak doldurulabilecek olan bu formun aynı zamanda uluslararası mahiyet kazanan resmi bir form olduğu unutulmamalıdır.

    Diğer vize prosedürlerinde olduğu gibi Hac ve Umre vizelerine başvuracak olan kişilerin pasaportlarının geçerlilik süresi, yapacakları ziyaretin bitiş tarihinden itibaren en az 1 yıl olmalıdır.
    Hac ve Umre vize ücretleri yıldan yıla ve yapılması planlanan seyahatin süresi, kapsamına da bağlı olarak değişiklik gösterebileceği gibi konsolosluk tarafından belirlenmektedir. Vizenizin ret alması durumunda başvuru sürecinde alınan vize ücreti iadesi yapılmayacaktır.

    Suudi Arabistan Hac- Umre vizesi sonuçlanma süresi; sunulan evrakların mahiyeti, kişisel bazda değişiklik gösterebilecek olan durumlar, gerekli görülmesi durumunda konsoloslukların Hac ve Umre Vizesi için isteyebileceği ek evraklar olabilir.
    Hac dönemleri gibi yoğun dönemler ve resmi tatil günlerinin de göz önünde bulundurulması unutulmayarak ortalama 5 ile 7 iş günü arasında değişmektedir.

    Suudi Arabistan Umre ve Hac Vizesi için Gerekli Evraklar

    Suudi Arabistan Umre ve Hac vizesi için gerekli evraklar hazırlanırken Hac gibi dini ibadet amaçlı ziyaretlerin belirli ve ertelenemez tarihleri içerdiği, bu yüzden de normal seyahat vizesi başvurusunun dışında Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumların duyurusunu yapacağı ekstra evrakların da gerekli olabileceği unutulmamalıdır.

    • Pasaport. Hac ve Umre ziyareti amaçlı kullanılacak olan pasaportların yeni uygulanan sisteme uyumlu, çipli ve planlanan seyahat tarihinden sonra en az 1 yıl geçerliliği olan bir pasaport olmalıdır.
    • Fotoğraf. Arka fonu beyaz, güncel ve son halinizi gösterir vaziyette çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf olması gerekmektedir.
    • Nüfus cüzdanı fotokopisi. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızın yazılı olduğu nüfus cüzdanınızın arkalı önlü çekilmiş fotokopisi.
    • Vukuatlı nüfus kayıt örneği.

    Suudi Arabistan Konsolosluğu Umre Ziyareti için Ne Yapmalı?

    Suudi Arabistan Konsolosluğu Umre Ziyareti, dini ibadet amaçlı bir ziyaret olduğu için ayrı bir vize kategorisinde değerlendirilmektedir. Hac vizesi gibi belli bir zaman kısıttı ve sayı sınırı içermemektedir. İstenilen her zaman ev sayıda Umre Ziyareti gerçekleştirilebilir. Bununla birlikte Suudi Arabistan Umre Ziyareti’ nde bulunmak isteyen vatandaşlar Suudi Arabistan umre vizesi almak zorundadırlar.

    45 yaşın altında bulunan kadınların Suudi Arabistan’a tek başlarına giriş yapmalarına izin verilmediği için bu kişiler, kendilerine refakat edecek eş, baba ya da aileden 1. Derece kan bağı olan bir erkek ile bu ziyaretini gerçekleştirebilirler. 45 yaşının altında bulunan kadınların vize evrakları arasında bu kişiler ile olan bağlarını gösterecek detayların yer alması da istenecektir.

    Suudi Arabistan Konsolosluğu Umre Vizesi Nasıl Alınır?

    Suudi Arabistan Konsolosluğu Umre vizesi Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile ya da yetkilendirilmiş acenteler aracılığı ile başvuru gerçekleştirerek alınabilmektedir.

    Alınan yasal onaylar neticesinde kişinin kimlik bilgileri, vukuatlı nüfus kayıt örneği, seyahat tarihinden sonraki 1 yıl geçerliliği olan pasaport ve fotoğraf gibi diğer evrakları toplanarak konsolosluk aracılığı ile vizesi alınmaktadır.
    Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş acenteler kişi için bu süreçleri yerine getirebilir ve kişiyi doğru evrak ve işlem noktasında yönlendirebilirler.

    Suudi Arabistan Konsolosluğu Umre Ziyareti’ne nasıl gidilir?

    Suudi Arabistan Konsolosluğu Umre Ziyaretleri için Hac Ziyareti’ nden farklı olarak belirli bir süre kısıtlaması getirmemiştir. Hac Ziyareti belirli bir zamanda gidilmesi gereken bir ziyaret iken Umre Ziyareti’ nde bulunmak isteyen kişiler, istedikleri zaman için başvurularını yerine getirebilirler. Ayrıca herhangi bir sayı kısıtlaması olmayan Umre Ziyareti’ ne kişiler istedikleri kadar katılabilirler. Yılın her ayı gidilebilecek olan Umre Ziyareti’ nden farklı olarak Hac Ziyareti için belirli bir kontenjan ayrılmasına rağmen yine Umre Ziyareti için böyle bir kontenjan ayrılma durumu yoktur.

    Umre Ziyareti gerçekleştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bulundukları il veya ilçe müdürlüklerine giderek Umre Ziyareti başvurusunda bulunabilirler.
    Vize prosedür ve süreçleri için Diyanet İşleri Başkanlığı ya da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş acenteler aracılığı ile yardım alınabilmektedir. Başvurusu alınan kişinin gerekli evrakları toplanarak Umre Vizesi için Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği’ ne gönderilerek vize sürecinin tamamlanması beklenmektedir.

    Suudi Arabistan Umre Vizesi Kaç Günde Çıkar?

    Suudi Arabistan Umre Vizesi kaç günde çıkar sorusundan önce, vize başvuru prosedür ve evraklarının tamamlanması ve başvuru zamanın doğru tespit edilmesi gerekmektedir.

    Hac dönemleri artan yoğunluk ile birlikte Suudi Arabistan ve Türkiye’nin resmi tatil sürelerine denk gelen tarihlerde sonuçlanma süresinin uzama ihtimali bulunmaktadır.

    Bununla birlikte Umre ve Hac vizeleri farklı ve ayrı kategorilerde vizeler olduklarından, kişinin de özel durumu ile alakadar olabileceği üzere konsolosluklar ekstra evrak isteme yetkisini kullanarak bu süreleri uzatabilir.

    Suudi Arabistan Umre Vizesi, tüm koşul ve evrakların yerine getirildiği düşünüldüğünde 3-7 iş günü içerisinde sonuçlanan bir vize türüdür.

    Umre Vizesinin Süresi Kaç Gündür?

    Umre Vizesi, Suudi Arabistan Devleti’nin yeni getirmiş olduğu düzenlemeler nihayetinde Umre kapsamında verilen vizeyi turizm programı şeklinde sunmaktadır. Böylelikle Umre ziyaretinde bulunmak isteyen kişilerin Suudi Arabistan’ın tarihi mekanlarını, kültürel özelliklerini görmek fırsatı elde etmeleri amaçlanmıştır.Bu amaçlar doğrultusunda Umre Vizesinin süresi 30 gün olarak belirlenmiştir. Bu sayede ülkede daha fazla kalınabilmesinin önü açılmış, ziyaretçilerin ülkeyi daha yakından tanıyabilmeleri şansı tanınmıştır.

    Umre vizesinin süresi genel olarak 30 gün olarak tanımlansa da, gerekli durumlarda Suudi Arabistan devleti bu durumlarda eziyaretçilere yardımcı olabilmektedir.

    Bize Ulaşın!

      × WhatsApp'tan Bize Yazın!