Slovenya Oturum İzni
Slovenya oturum izni, yabancı uyruklu vatandaşların vize süresi boyunca Slovenya’da ikamet etmelerine izin veren ulusal bir vizedir. Uzun süreli D Vize verilmesi Slovenya Cumhuriyeti tarafından yönetilmektedir.
Slovenya Konsolosluğu, Aile Birleşimi ve Erasmus vize başvuru işlemlerinde belirtilen belgelerin orijinal ve fotokopi olarak ibraz edilmesini istemektedir. Slovenya Konsolosluğu gerekli görmesi durumunda ek evrak isteyebilir, bu belgelerin Slovence olarak tercümesini isteyebilir Aynı zamanda konsolosluk gerekli görmesi halinde daha önceki eşlerin boşanma kararı ve ilanının evraklar arasında olmasını istediği gibi yine eski eşlerin olması halinde ölüm kayıtlarını da evraklar arasında bulunmasını talep edebilir. Slovenya Aile Birleşimi ve Erasmus Vizesi için gerekli evraklar aşağıda belirtilmektedir. Başvuru sahiplerinin Slovenya Konsolosluğu tarafından istenen evrakları hazırlamaları gereklidir.
Slovenya Aile Birleşimi Vizesi için Gerekli Evraklar
- Vize başvuru formu: Slovenya aile birleşimi vizesi başvuruları için doldurulması gereken Schengen vize başvuru formu, başvuru sahibi tarafından eksik doldurulmuş, kişinin Slovenya vize başvurusu için beyan edeceği evraklarda ibraz edeceği bilgileri destekleyen, ıslak imzalı 2 kopya halinde hazırlanması gereklidir.
- Pasaport: Slovenya aile birleşimi vizesi başvurusunda kullanılacak olan pasaportların seyahat sonrası için en az 3 geçerliliği olması gereklidir. Ayrıca vizenin basılabilmesi için pasaportta 2 boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
- Fotoğraf: Slovenya aile birleşimi vize başvurusunda kullanılacak olan fotoğraf 3 adet 35x45mm ölçülerinde, Slovenya vize başvuru sahibinin güncel halini gösteren, son 3 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, kişinin pasaportunda daha önceden kullanılmamı olması gereklidir.
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi: Slovenya aile birleşimi vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini kapsayacak şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi.
- Uluslararası evlenme kayıt örneği: Yabancı uyruklu eşin bilgilerini içermelidir
- Muvafakatname: Başvuru sahibi eğer 18 yaşından küçükse anne ve baba onaylı, orijinal belge 16 yaşında evlilik yapacak kişiler için mahkeme kararı evlenebileceğine istinaden Slovence tercüme edilmiş.
- Slovence doğum belgesi: Sloven vatandaşı eşin daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyorsa
- Boşanma kararı ve boşanma ilanı: Daha önceden evlilik yapmış kişiler, yapmış oldukları evliliklerin boşanma kararı ve boşanma ilanını Slovence tercüme ettirilmiş olarak hazırlamalılar.
- Oturma izni, pasaport, kimlik kartı: Slovenya’daki eşe ait oturma izni, kişinin Sloven pasaportu, kimlik kartının fotokopisi.
- Slovence bilindiğine istinaden belgeler: Basit ve yeterli seviyede Slovence bilindiğine istinaden belgeler
- Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği: Slovenya’da evlilik yapmak için vize başvurusunda bulunacak kişiler ek olarak hazırlanmalıdır.
- Uluslararası evlenme ehliyet belgesi: Evlenme ehliyet belgesi ya da Slovenya evlendirme dairesinden alınan evlilik kaydı belgesi. Slovenya’da evlilik yapmak için vize başvurusu yapacak kişilerin ek olarak organize etmesi gereklidir.
Önemli Not
- Slovenya Konsolosluğu gerekli görmesi durumunda ek evrak talep edebilirken yine bu belgelerin Sloven tercümesini de isteyebilmektedir.
- Slovenya Konsolosluğu, Slovenya aile birleşimi başvuru işlemlerinde yukarıda belirtilen belgelerin orijinal ve fotokopi olarak beyan edilmesini istemektedir.
- Slovenya Konsolosluğu, gerekli görmesi durumunda önceki eşlerin boşanma kararı ve ilanının başvuru evraklarının arasında olmasını isteyebilir.
Slovenya Erasmus Vizesi için Gerekli Evraklar
- İkamet izni başvuru formu: Sloven dilinde doldurulmuş, Slovenya vize başvurusu için beyan edilecek evraklarda, bilgileri destekleyen, başvuru sahibi tarafından imzalanmış iki nüsha ikamet izni başvuru formu. Başvuru sahibi eğer 18 yaşından küçükse, kişi tarafından doldurulacak ikamet izni başvuru formunun imza bölümü ebeveynler tarafından imzalanmalıdır.
- Fotoğraf: 3 adet 35x45mm ölçülerinde, Slovenya vize başvuru sahibinin güncel halini gösteren, son 3 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, kişinin pasaportunda daha önceden kullanılmamı olması gereklidir.
- Pasaport: Pasaportların seyahat sonrası için en az 3 geçerliliği olması gereklidir. Ayrıca vizenin basılabilmesi için pasaportta 2 boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortası: Acil tıbbi bakım, hastane tedavisi ve sağlık sebepleri için hazırlanan belge Slovenya vize başvuru işlemlerinde bulunacak kişinin Slovenya’da ikamet süresini kapsayan, tüm Schengen ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortası.
- Burs belgesinin aslı ve 2 adet fotokopisi: Öğrenim görülecek okuldan burs alındığını ispat eden belge ve 2 adet fotokopisi.
- Slovenya’daki üniversiteden dilekçe yazısı aslı ve fotokopisi: Dilekçe yazısı eğitim süresini ve hangi şehirde olduğunu içermesi gereklidir.
- Türkiye’deki üniversiteden alınmış yazı: Başvuru sahibinin gidiş amacı ve Erasmus / Sokrates burslu olarak eğitim göreceğine istinaden belgeler.
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi: Slovenya aile birleşimi vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini kapsayacak şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi.
- Pasaport fotokopisi: Eğer varsa eski pasaportlar beyan edilmelidir.
- Noter tasdikli taahhütname ve Slovence tercümesi ve tüm gelirler belgelerinin aslı, 2 fotokopisi, yalnızca ebeveynler tarafından düzenlenen noter tasdikli bir taahhütnamenin aslı ve 2 fotokopisi ve yeminli tercümandan Slovence tercümesi.
Önemli Not
- Ebeveynler tarafından verilen taahhütname, Federal Eğitim Teşvik kanununda belirlenen garanti oranına istinaden düzenlenmeli ve ödemeyi garanti etmesi gerekmektedir.
- Verilmiş olan taahhüdün ödenebileceğine dair ebeveynlerin maaşlarının yattığı hesap cüzdanları, mal varlığının bulunduğu hesap dökümü ve ödeme imkanını gösteren mali ve gelir durumunu gösteren evrakların aslı ve 2 fotokopisini beyan etmelidir. Aynı zamanda taahhütnameyi veren kişinin imzası noter tarafından tasdik edilmesi gereklidir.
Bize Ulaşın!