close
Üye Girişi
close
Onay Kodu
Kodu girmeniz için kalan süre
04:58
Hızlı Erişim
close white
İlgili Sonuçlar
    Hemen Vize Başvurusu Yap

    Malta Oturum ve Çalışma İzni

    Malta Oturum ve Çalışma İzni

    Malta’da 3 aydan daha uzun süre kalmayı amaçlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının göçmenlik makamların oturum izni talebinde bulunması gerekmektedir. Özel bir takım esaslara göre verilen Malta oturum izni (ikamet izni) uygulamasına Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Birliği vatandaşları için de geçerlidir.

    Malta’da oturum izni talebinde bulunan kişinin fiziki olarak 6 ay veya 6 aydan daha uzun süre Malta’da fiziki olarak ikamet etmesi zorunludur. Malta oturum izni için üçüncü ülkelerden yapılan başvurularda asgari bir mülkiyet değeri aranmamaktadır. Ancak istisnai durumlar söz konusu olduğunda TME (Taşınmaz Mülkiyet Edinme) izni alınması gerekmektedir.

    T.C. ve Üçüncü Ülke vatandaşları için Malta oturum izni (uzun süreli)

    Malta uzun süreli oturum izni Malta’da 5 yıl boyunca kesintisiz ikamet etmiş olanlara verilmektedir. Bu durumda kişinin bu 5 yıllık dönemin herhangi bir yılında Malta’dan tek seferde 6 ay boyunca ayrılmamış olması gerekmektedir ki bu aynı zamanda 5 yıllık süre zarfında toplamda 10 aydan daha fazla malta dışında kalmamış olması gerektiği anlamına gelir.

    Malta dışında Avrupa Birliği üyesi bir başka ülkeden oturum iznine sahip olan üçüncü ülke vatandaşı, Malta’da bir çalışan veya serbest meslek sahibi olarak ve bu yolla ekonomik bir faaliyette bulunacağından, Malta çalışma iznine sahip olma şartıyla veya mesleki eğitim almak veya akademik araştırma yapmak gibi farklı amaçlarla oturum izni başvurusunda bulunarak Malta ikamet izni alabilir.

    Malta Eğitim amaçlı oturum izni

    Malta son yıllarda özellikle dil okullarının yaygınlaşması ve eğitim alanında ekonomik bir seçenek olarak ortaya çıkışıyla öğrenciler için bir cazibe merkezine dönüşmüştür. Malta Üniversiteleri ve Özel Yüksek Okulları tarafından onaylı eğitim alan öğrencilere eğitim süreleri boyunca geçici oturum izni verilebilmektedir. 18 yaşından küçük öğrencilerin velileri veya yasal vasileri öğrenciye eğitimi süresince eşlik edeceği taktirde oturum izni başvurusunda bulunabilir. Öğrencinin bu anlamda sponsorluğunu üstlenecek kişi normal Malta vize prosedürlerinde olduğu gibi bu süre zarfında eğitim ve konaklama masraflarını karşılayabilecek finansal güce sahip olduklarını banka hesap dökümleri ve diğer mal varlığı bildirim belgeleriyle ispat etmelidirler.

    İlginizi Çekebilir  Midilli Feribot Seferleri

    Ailelerin Malta oturum izni başvurusu

    Malta oturum izni almış olan ve en az 2 yıldır Malta’da ikamet eden üçüncü bir ülke vatandaşı ailesinin geçindirecek miktarda bir gelir düzeyine sahipse ve ailesinin konaklama durumunu sorunsuz bir şekilde sağlayabilecek finansal güce sahipse aile bireyleri için oturum izni başvurusu yapabilir. Bu kriterleri karşılayanlar, 21 yaş ve üstü eşleri ve 18 yaşın altındaki evlenmemiş çocukları için Malta oturum izni başvurusunda bulunabilirler. Malta oturum izni alan aile bireylerinin Malta’da çalışma ve eğitim görme hakkı vardır. 5 yıl boyunca Malta’da geçerli bir oturum izniyle ikamet eden aile üyeleri otonom bir oturum izni almaya hak kazanırlar. Ancak istisnai durumlar da söz konusu olabilmektedir. Bu koşulları karşılamayan ancak Malta’da daha önceden alınmış oturum izni olan üçüncü ülke vatandaşları Malta’da istihdam ihtiyacı, konaklama süresinin uzunluğu ve sponsorun gelir düzeyine göre aile üyelerinin oturum izni başvurusu yapma hakları mevcuttur.

    Partnerler için Malta oturum izni

    Yabancı uyruklu partnerler düzenli gelirlerini göstermeleri, en az iki yıllık özel bir ilişki içinde olduklarını ispat ettikleri taktirde oturum izni başvurusu yapabilmektedirler. Ancak bu noktada ilişkinin gerçekliğinin kanıtlanması gerekmektedir. Gerektiği durumlarda ilgili kurumlarla mülakat yapılarak veya ilişkinin formalite olmadığını ispat etmek için fotoğraflar ve benzeri unsurların oturum izni veren makamlara sunulmasıyla oturum izni talep edilerek alınabilmektedir. Partnerlerin gelir düzeyi ve bu gelirin düzenli olarak alınıyor olması da ayrıca önem arz etmektedir. Gelir miktarı Malta resmi makamlarınca belirlenir.

    T.C. Vatandaşları için Malta çalışma izni

    Malta oturum izni talebinde bulunmanın ön koşullarından biri bir Malta çalışma iznine sahip olmaktır. Finansal hizmetler ve bilgi teknolojileri alanlarında kalifiye eleman ihtiyacı yüksek olduğu içim bu alanları kapsayan meslek dallarında başvuru yapacakların Malta çalışma izni almaları daha kolay olmaktadır. Ancak serbest meslek sahipleri de oturum izni için başvuruda bulunabilmektedirler.

    İlginizi Çekebilir  Suudi Arabistan Hakkımızda

    Serbest meslek sahipleri için Malta oturum ve çalışma izni uygunluk koşulları

    Çalışma izninin alındığı tarihten sonra takip eden 6 ay içinde Malta’da asgari 100.000 Euro değerinde sermaye harcaması yapmak. Sermaye harcaması sadece iş amaçlı kullanılan sabit varlıklardan oluşacaktır. Fabrika, taşınmaz makine veya taşınmaz mallar sabit mallar kapsamında değerlendirilmektedir. Kira sözleşmeleri sermaye harcaması konusunda geçerlilik arz etmez. Benzer şekilde maaş ve yasal ücretler de sermaye harcamasına dahil değildir. Buna ek olarak iş kuruluşundan sonra 18 ay içinde en az 3 Malta, Avrupa Birliği veya İsviçre vatandaşının iş yerinde istihdam edilmesi iş planında belirtilmelidir.

    Bize Ulaşın!

      × WhatsApp'tan Bize Yazın!